Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül Aralık ayı enflasyon verisinin oldukça olumlu olduğunu ancak birkaç ay daha yüksek enflasyon görülebileceğini kaydetti.

Şengül "Yılı yüzde 20'lerde bitirmemiz olumlu. Bu yılın ilk birkaç ayında muhtemelen yüzde 20'nin üzerinde oranlar görmeye devam edeceğiz ama orta vadede düşüş devam edecek, bu düşüş 2. çeyrek itibariyle daha belirgin olacak. Çekirdek enflasyonda da yüzde 20nin altını görmek ve ÜFE'deki düşüş de gayet olumlu" şeklinde konuştu.





Şengül, beklentiden iyi gelen veri sonrası Merkez Bankası'ndan hızlı bir faiz indirimi beklemediğini de sözlerine ekledi.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ise Bloomberg HT'ye enflasyonun yılı yüksek seviyede kapattığına ancak 2-3 aydır enflasyonla mücadelenin başarılı olduğuna dikkat çekti. Erdoğan "ÜFE'de yüzde 46'lardan 33'lere, TÜFE'de yüzde 25'lerden 20'ye doğru gerileme oldu. Bu en azından motivasyon artırıcı ve güven verici bir durum" şeklinde konuştu.