Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.24 - 5.27 bandında dalgalanan Dolar/TL bu sabaha yatay seyirle başladı, öğlen saatlerinde hafif artışla 5.2892'yi gören kur daha sonra %0.4 düşerek 5.25'e indi.

Euro/TL 5.96'dan 5.93'e geriledi, sepet kur 5.60 seviyelerinde seyrediyor.

Fed'in faiz artışlarında agresif olmayacağı beklentisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkı duruşun devam edeceğini belirtmesi kurun son dönemde 5.30'lardan 5.20'lere çekilmesine etkili olmuştu.

JP Morgan bir notunda dördüncü çeyrek için dolar/TL tahminini 7'den 6.3'e çektiğini belirtti.

Geçen hafta Bloomberg HT'ye konuk olan Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose yıl sonu için önceki kur tahminlerinin 5.75 olduğunu, ancak bu seviyelerin daha altının da görülebileceğini söyledi.

Bugün içeride ve dışarıda önemli bir veri akışı bulunmuyor. Küresel piyasalar ABD - Çin ticaret gerilimine yönelik gelişmeleri takip ediyor.

Deniz Yatırım yolladığı bir notta "97 seviyesinin üzerini test ederek 2016’dan bu yana en uzun değerlenme süreci içerisinde bulunan dolar endeksinin gelişmekte olan ülke varlıklarına baskı yönlü geçişkenlikte sanılan ölçekte başarılı olamamasını lira açısından olumlu okuyoruz. Kurda küresel risk iştahına paralel eğilim öngörüyoruz. 5.23-5.17 destek, 5.28-5.31 direnç konumunda" değerlendirmesini yaptı.

Haftanın devamında sanayi üretimi, cari denge ve kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye kararı takip edilecek.