Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasını kurtarmak ve Parlamento'nun İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı konusunda kontrolü ele geçirmesini engellemek için son bir hamle yapacak.

İngiltere'de hükümet Başbakan May'in Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Çarşamba günü Brüksel'de gerçekleştireceği toplantıyı İrlanda sınır sorunu konusunda yasal olarak bağlayıcı değişiklikler elde etmek için kritik bir şans olarak görüyor.

Buna karşın AB yetkilileri toplantının devam eden görüşmeler için sadece bir durak olduğunu belirterek hızlı bir gelişme kaydedilmesine ilişkin beklentileri azaltıyorlar.

Juncker, Stuttgart'taki bir basın toplantısında “Bunun somut sonuç verecek bir görüşme olmasını bekleyebilmem için yeterli hareket yok.” dedi ve sonrasında gerçekleşen bir panel konuşmasında görüşmelerin durumundan dolayı duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Juncker, “Brexit konusuyla zaman kaybediyorum.” dedi.

Yetkililere göre bu haftaki görüşmelerin planlandığı şekilde gitmesi durumunda May'in ekibi revize edilmiş bir Brexit anlaşmasını gelecek hafta -ve 27 Şubat'tan önce- Parlamento'da bağlayıcı oylamaya sunmayı umuyor.