Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA'daki ortaklık tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

IGA konsorsiyumu için yeni bir ortağın gündemde olmadığını belirten Özdemir, İstanbul Havalimanı için ek 1 milyar euro finansman sağlandığını belirtti.

İstanbul Havalimanı'nın konsorsiyuFmunda yer alan Limak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Şu aşamada yeni bir ortak yok. Başka bir ortağın çıkma durumu da yok." dedi.

"Türk Hava Yolları'nın ortak olma durumu yok." diyen Özdemir, THY'nin Sabiha Gökçen ya da yeni havalimanını almasının rekabet şartlarına uygun olmadığını belirtti.

"İstanbul Havalimanı'nın finansman kredisi ile ilgili geri ödemeleri başladı mı?" şeklindeki bir soruya Özdemir, "Daha var zamanı. Açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak. Herhangi bir sorun yok, aynı şekilde devam ediyor. Alınan kredilerin faizleri ödeniyor. Havalimanı açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak " şeklinde cevap verdi.

İstanbul Havalimanı için geçen yıl 1 milyar euroluk ek finansman sağlandığını söyleyen Özdemir, sözlerine "Onu da şu anda kullanıyoruz geri ödemesi ve planlaması planlamamızın içinde. Havalimanı bitti, zaten yeni bir finansmana ihtiyacı yok havalimanımızın. Her şeyimiz hazır." diye devam etti.

Özdemir, açılışın Nisan ayında yapılmasının hem mevsim hem de yolcunun rahat etmesi yönünden daha iyi olduğunu söyledi.

Bloomberg HT/Burak Karagöz