Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin'in Merkez Bankası'nın munzam karşılıklara yönelik aldığı kararlara yönelik eleştirilerinin yankıları sürüyor.

Merkez Bankası, kurumlar arasındaki işbirliğine vurgu yapan açıklamalar yaptı. Bağımsız kurumların koordinasyonundan sorumlu Bakan Ali Babacan ise diyalog çağrısı yaptı. Hazine, BDDK ve Merkez Bankası temsilcileri ile toplantı yaptığını belirten Babacan, kurumların daha sık biraraya gelerek konuşmaları gerektiğini söyledi.

Faiz ödeme uygulamasının bitirilmesinin  maliyeti: 1 milyon dolar

Bu arada edinilen bilgilere göre, pazartesi günü Merkez Bankası ve Bankalar Birliği yetkilileri biraraya gelecek. İstanbul'da yapılacak toplantıda, Merkez Bankası munzam karşılık oranlarının artırılması ve faiz ödemesine son verilmesinin nedenlerini banka temsilcilerine aktaracak. Uzmanlar, Merkez Bankası'nın munzam karşılıklara faiz ödeme uygulamasına son verilmesinin sektöre maliyetinin 1 milyar dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

BDDK, bankaların işlem masrafını kayıt altına alıyor

Bankalar Birliği de komisyonlara ilişkin çalışmalarında son aşamaya geldi. Edinilen bilgilere göre, Bankalar Birliği'nde hangi bankanın işlemlerden ne kadar masraf aldığına yönelik bir liste oluşturuluyor . Listenin haftasonuna kadar BDDK'ya ileticeği belirtiliyor.