Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri Fed'in ekonomiyi desteklemek için tahvil alımı kararını tekrar doğrulayabilecek istihdam verileri öncesi, Stoxx 600 Endeksinin Eylül ayından bu yana en büyük haftalık çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanması ile birlikte, sakin seyrediyor.

Mobil telefon perakendecisi Carphone Warehouse Group Plc hisseleri, tüm yıl için kar tahminini yükseltmesi sonrası yüzde 5.6 değer kazandı. Royal Bank of Scotland Plc, üçüncü çeyrekte 726 milyon sterlin (1.18 milyar dolar) faaliyet karı açıklaması ile birikte yüzde 2.3 yükseldi. Renault SA, Toyota Motor Corp.'un tüm yıl için kar tahminini yükseltmesi sonrası değer kazandı ve diğer oto üreticilerindeki yükselişe öncülük etti.

Stoxx 600 endeksi yüzde 0.1 yükselişle 271.12 puana çıktı ve haftalık kazancını yüzde 1.9'a genişletti. Gösterge endeks, Fed'in ekonomiyi canlandırmak için 600 milyar dolarlık daha tahvil alacağını duyurması sornası dün 15 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

SG Hambros Bank Ltd.'nin Londra ofisinden baş yatırım yetkilisi Andrew Popper, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte "Fed doğruyu yapıyor" dedi. Popper "Fed dolar seviyesi ile ilgilenmiyor. Fed'in ilgilendiği, ekonomide belli likidite koşullarının devamını sağlamak ve para arzının daralmasına izin vermemek. Bu, deflasyondan kaçınmak için, Fed'în misyonu" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli S&P 500 kontratı fazla değişiklik göstermedi ve yüzde 0.1 düştü. MSCI Asya Pasifik endeksi ise yüzde 1.4 yükseldi.

Bugün ABD'de tsi 14:30'da açıklanacak olan ABD Ekim ayı işsizlik oranının yüzde 10 seviyesi yakınlarında kalması bekleniyor.