Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonominin krizde gösterdiği büyüme performansına paralel olarak yatırımcıların Türkiye'ye olan güveni de artıyor. Deloitte Türkiye'nin "Girişim Sermayesi Güven Araştırması 2010 ikinci yarı yıl: 2007'ye dönüş" başlıklı raporuna göre, yatırımcıların Türkiye'ye olan güveni kriz öncesi olan 2007 yılına geri döndü.

Araştırmaya katılanların yüzde 59'unun yılın ikinci yarısına ilişkin beklentileri olumlu olmakla birlikte, katılımcıların yüzde 82'si de ikinci altı ayda alım yapma beklentisi içinde bulunuyor.

Araştırmaya katılan yatırımcılar 2010'un ikinci yarısının iyi bir ekonomik performansla kapanmasını beklerken, yatırım yaptıkları şirketlerin performanslarının da yükseleceğini düşünüyorlar. bu iyimser hava nedeniyle şirketlerin kârlılığında yaşanan hızlı iyileşme kuruluşların değerini de yükseliyor.

Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 70'i, 2010 sonuna kadar borç finansman imkânlarında iyileşme görülmesini bekliyor. Ancak yeni kaynak bulma ve finansman sağlama konusunda yatırımcılar daha temkinli görünüyor.

Sadece yüzde 35'lik bir bölüm 2010 sonuna kadar yeni kaynak bulmanın daha kolaylaşacağına inanıyor.