Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DUBLİN (A.A) - 21.11.2010 - Uluslararası Para Fonu (IMF), borç krizindeki İrlanda'ya yapılacak yardıma ilişkin görüşmelere hazır olduklarını bildirdi.

AB Maliye Bakanlarının İrlanda'nın talep ettiği yardıma onay vermesi ve İrlanda Başbakanı Brian Cowen'ın, AB ve IMF ile yardım planı üzerinde anlaştıklarını açıklamasının ardından IMF'den yapılan açıklamada, "teknik görüşmeler için halen Dublin'de bulunan IMF heyetinin, İrlanda makamları, AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileriyle ekonomik program üzerinde görüşmelere süratle geçebileceği" belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada da İrlanda'nın yardım talebinin memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, söz konusu yardımın AB ve Avro Bölgesi'nin mali istikrarını güvence altına alabilmek açısından önemli olduğu vurgulandı.

İrlanda Hükümeti yardımın miktarına ilişkin henüz net bir açıklamada bulunmazken, AB kaynakları, borç krizinin aşılması ve bankacılık sektöründeki sorunların giderilmesi için kullanılacak paketin, 80-90 milyar avroyu bulabileceğini belirtiyorlar.