Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Moody's Yatırım Servisi, AB ve IMF'nin İrlanda'ya sağlayacağı finansal yardım paketinin, ülkenin borçlarını daha da artıracağı gerekçesiyle, İrlanda'nın kredi notunun, daha önce öngörülenden daha fazla düşürebileceğini açıkladı.

Frankfurt'taki Moody's analistlerinden Dietmar Hornung bugün yaptığı açıklamada, "kurtarma paketinin, İrlanda hükümetinin ödemeler bilançosundaki banka borçlarını daha da gün yüzüne çıkararak, borç krizinin daha da derinleştireceğini" öne sürdü.

Kuruluş, İrlanda'nın artan borcunun, ülkenin Ekim'de Aa2'ye indirilen kredi notunun, birkaç kademe daha aşağı çekilebileceği sinyalini verdi.

İrlanda, dün itibariyle, dış yardım isteyerek, kurtarılma evresine giren ikinci Avrupa Birliği ülkesi oldu. İrlanda'nın bankacılık sektörünü, ülkeyi borç krizine sokarak, yatırımcı güvenine de zarar vermişti.

Kurtarma paketinin yaklaşık 95 milyar Euro dolaylarında olacağı tahmin ediliyor.

Moody's, Ekim ayında, İrlanda için daha düşük bir not için yeniden görüşülmesine yönelik karar vermiş, borç krizinin kötülemesi halinde 1 not düşürüleceğini belirtmişti. Kuruluş bugün,  İrlanda'nın yatırım notunun birkaç not kırılabileceğini söyledi.

Bir başka derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, 6 Ekim'de İrlanda'nın kredi notunu A+'dan, A-'ye çekerek, notun daha da düşürebileceği riski konusunda uyarıda bulunmuştu. Standard and Poors'un ise İrlanda için AA- notu bulunuyor.