Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, erken saatlerdeki kazançlarını geri vedi. İrlanda bankaları için kurtarma paketinin, ülke borç sorunlarının diğer Avrupa ekonomilerine sıçramasını durdurmayacağı yönündeki spekülasyonlar, endekslerde düşüşe neden oldu.

Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc ve General Electric Co. hisseleri, önemli ABD hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Massey Energy Co. hisseleri, FBR Capital Markets Corp.'un şirketin notunu düşürmesi sonrası yüzde 1 değer kaybetti. ScanDisk Corp. ve Green Mountain Coffee Roaster Inc. hisseleri ise, analistlerin not artırımını takiben değer kazandı.

Aralık vadeli S&P 500 endeksi yüzde 0.2 düşüşle 1,196.3 puana indi. Bu kontrat, erken saatlerde yüzde 0.7'lik yükseliş gösterdi. Dow Jones endeks kontratı ise, 12 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle 11,167 puana, Nasdaq-100 vadelisi ise yaklaşık yüzde 0.1'lik gerileme ile 2,134.75 puana indi.

Ofi Patrimoine'nin Paris'teki fon yönetisi Jacques Porta "Avrupa Birliği'nde durum istikrar akzanıyor. Ancak İspanya konusunda endişeliyim. Makro-ekonomik veriler yıl sonuna dek piyasalara bir miktar destek sağlamalı" dedi.