Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hizmet sektörünün son 4.5 senenin en hızlı seviyesinde büyümüş olması beklenen raporun açıklanmasının öncesinde, Avustralya Doları, ABD Doları karşısında, 1 haftanın en düşüğünden işlem gördü. Ancak Avustralya Doları'ndaki düşüş yalnızca ABD raporlarının etkisinde kalmadı. Avustralya Doları, ülkenin Queensland eyaletindeki tarihi sel felaketinin ekonomiye ciddi hasar verebileceğine ilişkin endişelerle geri çekildi.

Emtia ve hisse senetleri piyasalarında henüz yumuşak kayıplar görüldüğünü belirten Sidney'deki Westpac Banking Corp.'un Döviz stratejistlerinden Robert Rennie, sel felaketinin etkilerinin daha yeni farkedilmeye başlandığına dikkat çekerek, kömür fiyatlarında daha fazla artış ve Avustralya Doları'ndaki kayıpların da sürmesini beklediğini ifade etti.

Gün içinde 1.0012'ye kadar düşen Avustralya Doları, Dolar karşısında 1.0051'den 1.0017'ye geriledi. Avustralya Doları/Yen paritesi ise 82.45'ten 82.17'ye düştü.

Yeni Zelanda Doları ise Dolar karşısında 76.66'dan 76.41 seviyesine geri çekilirken, Yen karşısında ise 62.68'den işlem gördü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.5 değer kaybederken, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki hisseler de yüzde 0.1 geriledi.

Thomson Reuters/Jefferies CRB Emtia Fiyat Endeksi ve ham petrol fiyatları ise dün son 7 haftanın en sert düşüşünü kaydetti.