Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları yükselirken, ABD'deki endeks vadelileri artış kaydetti; Asya borsaları ise dalgalı seyretti.

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc., Citigroup Inc.'in şirketin hisselerini önermesi üzerine yüzde 2.4 değerlendi. Londra'da bakır fiyatlarını ralli yapması ve JP Morgan Chase&Co.'nun BHP Billiton Ltd.'in notunu yükseltmesiyle, maden şirketlerinin hisseleri prim yaptı. Siemens AG, şirketin yıllık hedeflerini tutturacağından emin olduğunu açıklamasının ardından yüzde 2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 kazançla 279.85 puana yükseldi ve dünkü yüzde 0.9'a varan kayıplarının bir kısmını telafi etti. Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki vadeliler yüzde 0.2; MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1'in altında bir değerlenme kaydetti.

Melbourne'deki IG Markets'ın analistlerinden Ben Potter, Japonya'nın Euro Bölgesi'nden önemli ölçüde tahvil alımı yapacağını belirterek, bunun Euro'nun güvenini biraz olsun yerine getirdiğini, böylece varlık fiyatlarında da artış görüldüğünü söyledi.

Euro, Yen karşısında, Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda'nın Avrupa'daki finansal yardım fonu tarafından çıkarılacak tahvilleri almayı uygun bulduklarını açıklamasının ardından, neredeyse 3 ayın en düşük seviyesinden, yükseldi.

Çin de geçtiğimiz hafta Avrupa'ya yardımcı olacaklarını belirterek, İspanya'nın tahvillerini almayı sürdüreceklerini açıklamıştı.