Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

LONDRA (A.A) - 12.01.2011 - İngiltere'de bankaların yöneticilerine ve çalışanlarına ödediği yüksek ikramiyeler, ekonomisini iyileştirmeye çalışan ülkede tartışmalara neden oluyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron bankaları daha düşük ikramiyeler ödemeye çağırmış ancak ''bu konuya çok fazla karışılamayacağını'' söylemişti. Ülkedeki Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, banka ikramiyelerin sınırlandırılması için çalışmalarını sürdürdüğünü bildiriyor.

Konuya geniş yer veren İngiliz basını ise ülkede banka yöneticilerine ödenen toplam ikramiyelerin 7 milyar sterlini bulduğunu belirtiyor.

Daily Telegraph gazetesi bugünkü sayısında, İngiltere'nin en çok kazanan banka yöneticisinin ikramiyeler konusunda meydan okuduğunu yazdı. Barclays Bankasının Üst Yöneticisi (CEO) Bob Diamond'ın dün Avam Kamarası Hazine Komisyonu'na bilgi verirken ikramiyeleri savunduğu hatırlatıldı. Gazete Barclays'in krizden hükümet yardımı olmadan çıktığını ve 2007'de 32 milyon dolar kazanan Bob Diamond'ın, 2008 ve 2009'da ikramiyesinden vazgeçtiğini anımsattı. Times gazetesi de, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'in ikramiyeler konusundaki ''pes etmedik'' sözlerine yer vererek, tartışmalara karşın hükümetin bu konudaki çalışmalarını sürdüğünü söylediğini aktardı.