Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Dolar karşısında 5 günlük kazancına ara vererek düştü. Avrupa'nın ortak para birimi Euro, Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın Avrupa'daki finans piyasalarının belirsizliğini koruduğunu söylemesinin ardından, 16 büyük para biriminin 14'ü karşısında zayıfladı. Avustralya Doları, Yeni Zelanda Doları karşısında, ülkede yaşanan sel felaketinin ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceğine yönelik endişe üzerine, 6 haftanın en düşük düzeyine geriledi. Tayland Bahtı ise ülkenin merkez bankasının ekonomik toparlanmayı korumak için Baht'ın değerlenmesine karşı müdahale edeceğine yönelik spekülasyon sebebiyle haftalık en sert düşüşünü kaydetti.

Borç krizinin hâlâ sürdüğünü belirten Sidney'deki Avustralya'nın en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia'nın Döviz stratejistlerinden Joseph Capurso, AB Maliye Bakanları'nın bugünkü toplantısından da çok umutlu olmadığını ifade etti. Capurso, Euro'nun pozisyonunun hâlâ "satış"ta olduğuna dair inancın daha kuvvetli olduğuna dikkat çekti.

Euro/Dolar paritesi 1.3384'ten 1.3333'e geriledi. Avrupa'nın ortak para birimi, Yen karşısında da önce 111.12 seviyesine çıksa da, günün ilerleyen saatlerinde 110.94'e düştü. Dolar, Yen karşısında 82.87'den 82.90'a yükseldi.