Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in faiz oranlarını artıracağı spekülasyonun emtialara olan talebi azaltmasıyla spot altın 2 haftanın en düşük seviyesine gerileyerek üçüncü haftalık kaybına doğru yöneldi.

Külçe altının onsu Seul'de ufak değişiklikle 1,347.32 dolar oldu. Fiyat dün 1,343.53  dolar ile 19 Kasım'dan beri en düşük seviyeye inmişti. Şubat vadeli kontrat New York'ta ufak değişiklikle 1,346.60 dolar oldu.

Korea Exchange Bank Futures'da üst düzey trader olan Hwang Il Doo, "Altın Çin'deki sıkılaştırma endişeleri nedeniyle baskı görüyor. Tüm emtialar aşağı yönlü seyir izliyor, dolayısıyla altın da bu baskıdan kurtulamıyor" dedi. Üçüncü haftada da düşen altın Temmuz'dan beri en kötü performansı sergiliyor.

Bloomberg'in verilerine göre, ETP'lerdeki altın varlıkları da dün 2.16 metrik ton düşerek 2,065.41 ton olarak 18 Ağustos'tan beri en düşük seviyeye indi. Varlıklar 20 Arralık'ta 2,114.6 tonla rekor kırdı.

Çin'in etkili gazetelerinden China Securities Journal, ülkede tüketici fiyatlarının ilk çeyrekte iyimser olmaması halinde Çin Yeni Yılı döneminde faiz oranlarını artırabileceğini belirtti. Çin Yeni Yılı 2 Şubat tarihinde başlıyor.