Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 4. çeyreğe ait GSYİH'nın yıllık yüzde 3.5 büyümüş olması bekleniyor. Bu oran bir önceki çeyrekte yüzde 2.6 seviyesinde seyrediyordu. GSYİH rakamları 28 Ocak'ta açıklanacak. Bu hafta açıklanacak diğer verilerin ise ABD ekonomisin ana direklerinden şirket yatırımlarında ilerlemeye işaret etmesi beklenirken, konut fiyatlarında düşüş olacağı tahmin ediliyor.

Ford Motor Co. ve Apple Inc., hanehalkı harcamalarından en çok yararlanacak şirket arasında görülüyor. ABD'de vergi kesintilerinin süresinin uzatılması sebebiyle, hanehalkı harcamalarının 2011'de artması bekleniyor. ABD Merkez Bankası Fed'in yöneticileri, bu haftaki toplantılarının ardından, ekonomik büyümenin, teşvik planlarını sonlandırmak için yeterli olmadığını açıklayabilir.

New York'taki Maria Fiorini Ramirez Inc.'in başekonomisti Josh Shapiro, şirketlerin nakitlerinin arttığına ve taleplerin arttığına dikkat çekerek, bu yılın sermaye harcamaları bakımından iyi geçeceğini öngördü.

Ekonomistler tüketici harcamalarının 2006'nın son çeyreğinden bu yana en yüksek düzeye işaret ederek, yüzde 4 oranında gerçekleşmesini bekliyor.