Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası Fed'in, ABD'de ekonomik toparlanmanın hzı kaznamasına rağmen ekonomiyi destekleyeceğine dair spekülasyonla Avrupa Borsaları yukarı yönlü seyir izledi. ABD vadelileri ve Asya borsaları da yükseldi.

Umicore SA, UBS AG'nin teklifini yükseltmesinin ardından bu hafta ilk kez değer kazandı. Porsche ve Renault da yükselerek Avrupa'da otomotiv hisselerinin yükselmesine öncülük etti. Rabstad Holding NV, Credit Suisse Group'un notunu yükseltmesiyle değerlendi.

Stoxx Europe 600 endeksi, Londra'da yüzde 1.1 kazançla 283.23 puan olarak dünkü kayıplarını geriletti. Endeks küresel ekonominin iyileştiğine dair veriler ve yatırımcıların Avrupalı liderlerin bölgedeki borç krizini çevrelemek için çabalarını arttıracağına dair beklentileriyle 2011'de yüzde 2.7 artmıştı.

Mart vadeli S&P 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.5 arttı. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi.

New York'taki Standard Chartered Bank'ta ekonomist olan David Semmens bugünkü bir makalede, "Federal Açık Piyasa Komitesi'nin kararında ABD ekonomisinin 8 hafta önceki son görüşmeden beri genel anlamda iyileştiğine dair uzlaşı olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Semmens, ülkedeki yüksek işsizlik ve çevredeki enflasyonist baskılar nedeniyle 600 milyarlık tahvil alım programının tamamlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.