Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

LONDRA (A.A) - 01.02.2011 - İngiltere'nin Göçten Sorumlu Bakanı Damian Green, AB dışından gelecek öğrenci sayısının azaltılmasının, sahte kurslara kayıt yaptırarak ülkeye giriş yapanları önleyeceğini söyledi.

Sahte kurslara yazılarak, aslında öğrenci olmayan çok sayıda kişinin İngiltere'ye geldiğini kaydeden Green, sistemin suistimalinin önlenmesi gerektiğini bildirdi.

Ülkenin vize sistemin sıkılaştırılması gerektiğini savunan Green, "İngiltere'de eğitim görmenin öncelikli amacı eğitim görmek olmalı, çalışmak ya da uzun süreli kalmak değil" dedi.

Yetenekli öğrencilerin İngiltere'de eğitim almasının ülke için önemli olduğunu belirten Green, ancak kimin ülkeye girdiği konusunda seçici davranılması gerektiğini söyledi.

İngiltere'de AB dışından gelen öğrencilere, lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra iki yıl çalışma veya iş kurma olanağı sağlayan, "eğitim sonrası çalışma" hakkı veriliyor. Ancak yeni uygulamayla, bu hakkın kaldırılması ve öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönmelerinin istenmesi bekleniyor.

Eğitimlerini uzatmak isteyen öğrencilerin ise İngilizce seviyelerini ispat etmeleri ve neden eğitimlerine devam etmek istediklerini açıklamaları gerekecek.

İngiltere'ye AB dışından gelen göçmenlerin üçte ikisi öğrenci vizesiyle ülkeye giriyor. Muhafazakar-Liberal Demokrat hükümet, AB dışından gelen göçmen sayısını 100 binlerden 10 binlere düşürmeyi istediğini açıklamıştı.

(ARL-SO)