Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

EREĞLİ (A.A) – 02.02.2011 – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile yetkili Türk Metal Sendikası arasındaki 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, düzenlediği basın toplantısında, ERDEMİR adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 7 Aralık 2010'da başlayan görüşmelerde dün 6. toplantının yapıldığını söyledi.

Sözleşmenin, 4 bin 950'si işçi ve bin 830'u da sözleşmeli olmak üzere toplam 6 bin 780 sendikalı personeli kapsadığını belirten Odabaş, şöyle konuştu:

''80 maddeyi kapsayan sözleşme görüşmelerinde 61 idari madde üzerinde anlaşmaya vardık. Parasal konuları içeren 19 madde üzerinde ise mutabakat sağlanamadı. Sendikamız 2 yılı kapsayacak sözleşme için ücretlerde ilk 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay enflasyon, üçüncü 6 ay enflasyon artı yüzde 2 ve son 6 ay için de yine enflasyon oranında zam talebinde bulunmuştu. Sosyal haklarda da yüzde 13 artış talebimiz oldu.

MESS ise 2 yıl için sıfır zam önerisinde bulundu. Yapılan teklifi kabul etmemiz mümkün değil, görüşmeler tıkandı. Şimdi yasal süreç başlıyor. Bu süreçte sendikamızla MESS'in kabul edeceği arabulucu heyet ataması yapılacak. Verilen teklif, çalışanlarımız ve sendikamızı tatmin etmemiştir. Sürecin nereye gideceğini de Ereğli ve ERDEMiR çalışanları olarak hep beraber göreceğiz. Yine bu süre içerisinde işveren kanadından görüşme talebi gelmesi durumunda sendikamız olumlu karşılayacak.''