Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor's Endeksi'nin Haziran ayından beri en yüksek seviyesinin yakınlarından gerilemesiyle ABD hisselerinin çoğu düştü. Buna neden olarak içlerinde Broadcom ve Aflac'ın da olduğu şirketlerin yatırımcıları hayal kırkılığına uğratması ile Mısır'daki isyanın daha da büyümesi gösteriliyor.

New York Borsası'nda yükselen her 3 hisse başına 4 hisse düştü. S&P 500 Endeksi yüzde 0.27 gerileyerek kapanış saatinde New York'ta 1.304 seviyesine geldi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.02 ya da 2.27 puan yükselerek 12.042 seviyesine çıktı. Nasdaq 100 Endeksi ise yüzde günü 0.04 düşüşle 2.750 seviyesinden kapadı.

Televizyon çipi üreticisi Broadcom kar marjlarının analistlerin tahminlerini yakalayamadığını açıkladıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 7.8 düştü. Dünyanın en büyük tamalayıcı sağlık sigortası satıcısı Aflac, faaliyet karlarının tahminlerin altında kaldığını açıkladıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 2.4 geriledi. Şirketlerin karlarının beklenenin üstünde olacağını açıklamalarının ardından ABD'nin en büyük ikinci video oyun üreticisi Electronic Arts hisseleri yüzde 15; Time Warner hisseleri ise yüzde 8 sıçradı.