Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 03.02.2011 - Vodafone Türkiye, Ekim-Aralık 2010 döneminde servis gelirlerinde yüzde 31,7 artış kaydederek, Vodafone Group Avrupa Bölgesi içerisinde en hızlı büyüyen operatör oldu.

Vodafone, 2010-11 mali yılı 3. çeyrek dönemi olan Ekim-Aralık 2010 sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre, servis gelirlerini önceki üç çeyrekte geçen yılın aynı dönemine oranla sırasıyla yüzde 31,3, yüzde 23,7 ve yüzde 29,5 artırmış olan Vodafone Türkiye, bu çeyrekte yüzde 31,7'lik artış elde etti.

Abone sayısını geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon artırarak 16,7 milyona yükselten şirketin, faturalı abone sayısı da, geçen yılın aynı dönemine göre 1,8 milyon yükselerek 4,1 milyona ulaştı.

Şirketin, ses trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 12,8 milyar dakikaya ulaşırken, faturalı ve faturasız aboneler için kullanıcı başına ortalama gelir (ARPU) yüzde 24 artışla 17,8 lira oldu.

Geçen yılın aynı dönemine oranla son çeyrekteki faturalı abone sayısının yüzde 82 oranında artmasıyla, toplam abone bazı içinde faturalı abonelerin payı yüzde 24,7'ye yükseldi.

Kurumsal müşteri segmentindeki servis gelirlerindeki büyüme yüzde 49, veri gelirindeki artış ise yüzde 155 olarak gerçekleşti.

Veri gelirlerinde son çeyrekte yüzde 155 büyüme sağlayan Vodafone Türkiye, 2011'in ilk ayında başlattığı ''Süper İnternet'' kampanyası ile ay sonunda 1,8 milyon aboneye mobil internet deneyimi yaşattı.

Şirket, bu çeyrekte baz istasyonu ağına 750 2G ve 700 3G istasyonu ekleyerek, 2G'de 13 bin ve 3G'de 6 bin baz istasyonu sayısına ulaştı.

Açıklamaya göre, numara taşımanın başlamasından bu yana, ''numara taşımada en çok tercih edilen operatör'' olan Vodafone'a taşınan net numara sayısı 1,8 milyonu geçti. Müşteri tavsiye oranında (net promoter score) en yakın rakibinin 18 puan önüne geçerek, abonelerin en çok tavsiye ettiği operatör oldu.



-TİMURAY: ''REKABETİN MÜŞTERİ LEHİNE GELİŞMESİNE DESTEK OLDUK''-



Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuya ilişkin değerlendirmesinde, müşteri memnuniyetinde yenilikçi ve kaliteli hizmetle fark yaratmaya odaklandıkları 2010 yılında, telekom sektöründe rekabetin müşterinin lehine gelişmesine destek olduklarını belirtti.

Servis gelirlerinde yıl boyunca sürdürdükleri büyüme grafiğinin, bu çeyrekte yüzde 31,7 ile rekor kırdığını ifade eden Timuray, şöyle devam etti:

''Bu çeyrekte, Vodafone Group Avrupa bölgesinin en hızlı büyüyen şirketi konumumuzu da korumaktan memnuniyet duyuyoruz. 3G hizmetlerimizin lansmanından itibaren sürekli geliştirdiğimiz 'herkese mobil internet' programımıza abonelerimizin beğenisi ve ilgisi de data gelirlerimize yüzde 155'lik bir artış olarak yansıdı.

Mobil veri hizmetlerinin, gerek ekonominin gerek sektörün büyüme lokomotifi olacağına dair öngörümüzle, bu alandaki küresel bilgi birikimimizi yerel vizyonumuzla birleştirerek, 2011'i Vodafone Türkiye için 'veri yılı' olarak ilan ettik. Müşteri odaklı hizmet felsefemizle, sektörde değer yaratmak amacıyla ve ülkemizin bilgi toplumu olma yolundaki potansiyelini desteklemek üzere çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.''