Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen öfkeli kalabalık ile Mübarek yandaşlarının karşı karşıya gelmesi ve Kahire sokaklarında silah seslerinin duyulmasının ikinci gecesinde de çoğu Avrupa hissesi değer kaybetti.

Shell Plc'nin baskı altındaki son çeyrek kazançlarının gerilediğini açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 3 geriledi. Total SA'nın Yemen teşebbüsünün, protestocuların ülkenin başkanına karşı "Öfke günü" ilan etmelerine rağmen, üretimin ful kapasite devam ediyor olduğunu açıklamsının ardından şirketin hisseleri yüzde 1 değer kaybetti.  TeliaSonera'nın ise dördüncü çeyrek karının beklentilerin üstünde olduğunu açıklamasının ardından şirketin hisseleri ise yüzde 3 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi pek fazla değişim göstermeyerek yüzde 0.1 artışla Londra'da 285 seviyesinden kapandı.  Endekste yükselen her dört hisse başında beşin üzerinde hisse ise değer kaybetti. Dünkü değer kaybeden birçok hisse Electrolux AB ve Scania'nın sonuçlarının yatırımcıları hayalkırıklığına uğratmasından etkilenmişlerdi.

Avrupa Merkez Bankası dün politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1'de bıraktı.