Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tüketici ve telefon hisselerine gelen alımların piyasayı toparlaması sonucu önceki kayıplarını geri alan ABD hisseleri günü yükselişle kapadı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.24 artışla günü 1.307,11 seviyesinden kapadı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.17 artışla 12.062,30 seviyesine yükseldi. Nasdaq 100 endeksi ise yüzde 0.16 yükselişle 2.753.88 seviyesine ulaştı.

Avrupa Merkez bankası Başkanı Trichet'nin faiz artırımı için görünümü hafifletmesi ve enflasyon riskinin açıkça dengeli olduğunu söylemesinin ardından Dolar, Euro karşısında 10 haftanın en yükseğine çıktı. Bu sebeple enerji ve ham madde şirketleri öncülüğünnde gerileyeren New York Borsası, kayıplarını tüketici ve telefon hisselerinin çıkışları sayesinde geri aldı.

“Hisse piyasası kaygan zeminden ve istikrarsızlıktan nefret ediyor." diyen 17 milyar doları yöneten Highmark Capital Management'ın baş yatırım uzmanı David Goerz, “Kimse cidden Avrupa Merkez Bankası'nın 2012'den önce faiz artırımı yapmasını beklemyor. Hala daha yatırımcılar buna göre hareket ediyorlar. ABD'de tüm kazançlar ivme kazanmaya devam edecek ve ekonomi de toparlanma safhasından genişleme safhasına kayacak. İşte bu durumdan hisseler ucuz görünüyor." yorumunda bulundu.