Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsalarındaki yükseliş, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni de 2 haftanın en yükseğine taşıdı. Japonya'nın en büyük çelik üreticisi Nippon Steel Corp., şirketin yeni ortağı Sumitomo Metal Industries Ltd.'in hisselerinin yüzde 18 değerlenmesinin ardından yüzde 10 artış kaydetti. Apple iPhone'un Japonya'daki en büyük satıcısı Softbank Corp., kâr açıklamasının ardından yüzde 3.4 yükseldi. QBE Insurance Group Ltd., Amerikan sigorta hizmetlerini dağıtmak üzere anlaşması üzerine yüzde 7 değer kazandı. Avustralya'nın 1 numaralı bankası Commonwealth Bank of Australia, Avustralya Merkez Bankası'nın ekonomik büyüme öngörüsünü yükseltmesinin sonucunda yüzde 1.1 oranında prim yaptı.

"Ekonomi, eksiklere rağmen rayına girmeye başladı" diyen Sidney'deki AMP Capital Investors Ltd.'nin stratejistlerinden Shane Oliver, ABD'den gelen olumlu veriler ile şirket kazançların iyi bir birleşim oluşturduğuna dikkat çekti. Oliver, "daha sürdürülebilir bir toparlanma içinde olduğumuza dair görüşler artıyor" dedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 değerlenerek 140.19 puana çıktı ve 19 Ocak'tan bu yana en yüksek kapanışına yaklaştı. Endeks, bu hafta yılın en büyük kazançlarını kaydederek yüzde 1.8 yükseldi. Yükselişte Japonya'dan gelen şirket kazançlarının Mısır'daki olayların önüne geçmesi etkili oldu.

Çin, Hong Kong, Güney Kore Singapur'da yeni yıl tatili sebebiyle borsalar kapalıydı.