Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 04.02.2010 - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) bünyesinde yeni oluşturulan Gelişen İşletmeler Piyasasında (GİP) halka açılan Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş. payları, İMKB seans salonunda düzenlenen gong töreni ile işlem görmeye başladı.

Törende konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOBİ'lerin finansmana erişiminde yepyeni bir kapının açıldığını belirterek, artık finansmanın sadece özsermaye ya da banka kredileri şeklinde olmadığının, sermaye piyasalarında da KOBİ'ler için büyük fırsatlar bulunduğunun görüldüğünü kaydetti.

Ergün, ''İSO'nun bir üyesi olan Berkosan, GİP yoluyla bu kapıdan girmiş oluyor ve İSO Başkanımızın şirketini de kısa zamanda bu kapıdan girmeye ve ulusal piyasaya dahil olmaya davet ediyoruz. Kendisinin hazırlıkları olduğunu biliyorum'' diye konuştu.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, GİP'in farklı yapısına işaret ederek, şirketlerin orta ölçekliye yakın boyutta olduğunu, GİP'in piyasa yapıcılık görevini yürüteceğini, şirketlere danışmanlık verileceğini, şirketlerin bu piyasaya ancak sermaye artışı yoluyla gelebileceğini, böylece elde ettikleri hasılatı kendi bünyelerinde kullanma imkanına sahip olacaklarını, finansal yapılarını güçlendirebileceklerini, yeni yatırımlara imkan tanıyacak hasılat elde edeceklerini anlattı.

Erkan, Berkosan'ın, halka arzla birlikte faaliyetlerini geliştirme ve kısa zamanda ikinci ulusal ya da ulusal pazara geçme olanağı bulacağını kaydetti.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray da Türkiye ekonomisini yapanların küçük firmalar olduğunu belirterek, ''Küçük firmalarımızın sermaye piyasalarına rahat ulaşmasını, kredi kıskacından kurtulmasını, böylece ekonominin kalkınmasına katkıda bulunmasını arzu ediyoruz. Her sene onlarca hatta yüzlerce KOBİ'nin sermaye piyasalarına ulaşabileceğine inanıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Berkosan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aldıkaçtı, açılışın KOBİ'ler için yeni bir başlangıç olacağına işaret ederek, ''Umut ediyorum ki, Berkosan'ın öncülüğü diğer KOBİ'ler için örnek olacak'' dedi.



-BERKOSAN-



Verilen bilgiye göre, halka arz fiyatı 1,85 lira olarak belirlenen Berkosan A.Ş. payları, 2,04 lira fiyatla işlem görmeye başladı. Firmanın 4 milyon lira olan ödenmiş sermayesi, halka arz ile birlikte 8 milyon liraya ulaştı.

1993 yılında 500 metrekare kapalı alanda faaliyet göstermek üzere Bursa'da üretime başlamış olan Berkosan A.Ş., bugün itibariyle Tekirdağ Saray'da 10 bin metrekare kapalı alanda izolasyon ve ambalaj konusunda üretimine devam ediyor.