Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların küresel ekonominin toparlandığına dair spekülasyonlarıyla Avrupa Borsaları dördüncü günde yükseldi. ABD vadelileri ve Asya borsaları ise fazla değişiklik göstermedi.

SolarWorld AG, senelik karının yüzde 26 artttığını açıklamasıyla yüzde 6.7 ralli yaptı. Adidas AG, şirket yöneticisinin bu yıl Çin'deki satışlardan 1 milyar euro elde edeceğini açıklamasıyla yüzde 1.2 yükseldi. Umeco Plc, tedarikçi Pattonair Ltd.'yi satacağına dair görüşmelerde bulunduğunu açıklamasıyla yüzde 8 arttı.

Stoxx Europe 600 endeksi, Londra'da yüzde 0.4 yükselerek 286.97 puan oldu. ABD ekonomisinin güçlendiğine dair iyimserlik ve Avrupa hükümetlerinin borçlu ülkeleri destekleme politikalarıyla endeks, yüzde 24 yükselmişti.

Mart vadeli Standard & Poor 500 kontratı ufak değişiklikle 1,307.6 puan oldu. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

ABD, Çin ve Avrupa'da imalatın arttığını gösteren veriler ve ABD'de işsizliğin Ocak ayında düşmesiyle birlikte Avrupa'da geçen hafta hisseler 2 haftalık kayıplarını geri alarak yükselişe geçmişti.