Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

FED'in ekonomik toparlanmayla ilgili iyimserliğini gösteren son toplantısının tutanaklarının açıklanmasının ardından ABD hisseleri yükseldi, Standard & Poor's Endeksi 32 ayın zirvesinde işlem gördü.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.63 yükselişle New York'ta 1.336.32 seviyesinden kapandı. Dow Jones ise yüzde 0.50 artışla 12.288.20 seviyesine ulaştı. Nasdaq 100 Endeksi ise yüzde 0.76 değer kazanarak günü 2.825.56 seviyesinden kapadı.

FED'in Açık Piyasa Komistesi'nin 25 - 26 ocak toplantı tutanağından edinilen bilgiye göre yetkililer "emek piyasalarındaki ilerlemenin hızı ve arızlarıyla ilgili hayalkırkıklığı yaşarken" ekonomik toparlanmanın ise "adımını sağlam bastığını" belirttiler. Politika yapıcılar bu yılki ekonomik büyüme projeksiyonun büyüttüler, 2011'den sonrası için tahminlerde ya da işsizlik ve enflasyonda ise pek fazla değişiklik yapmadılar.

Konut başlangıçlarındaki sıçrama, kazanç raporlarının tahminlerin üzerinde gelemsi ve ekonomideki devralmaların yerini iyimserliğe bırakması ile S&P 500 Endeksi bugün yüzde 0.7 kadar yükseldi. İran'ın savaşa gemilerini Süveyş Kanalı'ndan geçireceği haberlerinin üzerine kazançlarını geri veren gösterge endeksleri; haberin yalanlanmasının ardından yukarı yönlü seyre başladılar.