Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yükselen tüketici fiyatlarının enflasyona karşı önlem olarak altına talebi artıracağına dair spekülasyonla metal dördüncü günde değerlendi.

Külçe altının onsu, Singapur'da yüzde 0.2 artarak 1,377.47 dolar oldu. Metal dün 1,382.17 dolar/ons olarak 13 Ocak'tan beri zirve yaptı. Nisan vadeli kontrat da yüzde 0.2 yükseldi.

Seul'deki Eugene Investment & Futures Co.'da trader olan Bae Jung Seok, "Yükselen küresel enflasyona dair endişeler, altının yukarı yönlü seyrini sürdürmesine temel oluşturuyor" dedi.

Singapur ekonomisinin geçtiğimiz yıl rekor büyümesinin ardından bugün ülkede 2011 enflasyon tahminlerini artırıldı. ABD'de toptan eşya satışları yedinci ayda da artarken, geçen ay Hindistan'da yüzde 9.2 oldu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü aylık gıda fiyatları endeksi Ocak ayında rekor yükseliş gerçekleştirdi. Dünya Bankası'nın bu hafta yaptığı açıklamaya göre, gıda fiyatları 'tehlikeli seviyelere' çıkarak Haziran ayından bu yana 44 milyon insanı daha yoksulluğa itti.

Avrupa'da Tüketici Güveninin arttığını gösteren veriler öncesinde dolar, euro karşısında bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.