Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MİLANO (A.A) - 22.02.2011 - Libya'daki yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle dün yüzde 3,59 oranında değer kaybeden Milano Borsası, teknik arızanın giderilmesiyle işlemlere başladı.

Yerel saatle 14.30'da açılan Milano Borsası'nda teknik problemler nedeniyle bugün altı saatten fazla işlem yapılamadı.

Borsa Italiana bu sabah yaptığı açıklamada, Milano Borsası'nın ''teknik problemler'' nedeniyle borsanın açılış saati olan 08.00'de işlemlere başlayamadığını duyurmuştu.

Borsa sözcüsü, işlemlerin geçici süreyle askıya alındığını belirterek, konuya ilişkin daha fazla bilgi vermemişti.

Yönetim karşıtı gösterilerin yaşandığı Libya ile güçlü ekonomik bağlantıları olan İtalya'da Milano Borsası'nın temel göstergesi FTSE Mib endeksi, dün yüzde 3,59 oranında değer kaybederek 22.230 puandan kapanmış, borsada işlem gören Libya ile ekonomik bağlantıları olan İtalyan şirketlerinin hisseleri de önemli oranda değer kaybetmişti.

Libya'da çok sayıda şantiyesi bulunan inşaat şirketi Impregilo'nun hisseleri dün yüzde 6,17 oranında değer kaybederek 2,31 avroya geriledi.

Unicredit'in hisseleri yüzde 5,75 oranında azalarak 1,896 avro, enerji grubu ENI'nin hisseleri yüzde 5,12 oranında değer kaybederek 17,43 avro, savunma sanayi şirketi Finmeccanica'nın hisseleri ise yüzde 2,69 oranında gerileyerek 9,23 avro oldu.