Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiliz Financial Times gazetesi tarafından "Kaddafi Şirketi" başlığıyla yayınlanan belgede, ABD büyükelçiliği diplomatları, Kaddafi ve ailesinin, petrol ve doğalgaz sektörleri, telekomünikasyon, kalkınma altyapısı, otelcilik, medya ve perakende dağıtım alanlarında önemli miktarda iş yaptıklarını kaydediyorlar.

2006 tarihli belgede, Kaddafi'nin çocuklarının, yıllık ihracı on milyarlarca dolara ulaşan ulusal petrol şirketinden düzenli gelir aldıklarını belirten Amerikalı diplomatlar, Kaddafi'nin ikinci oğlu Seyfülislam'ın kendi grubu One-Nine'ın bir şirketiyle petrol sektöründe faaliyet gösterdiğini anlatıyorlar.

Muammer Kaddafi'nin bizzat kendisinin 2009'da şiddetli bir depremle yerle bir olan İtalya'nın Aquila kentinde bir otel kompleksine 16 milyon Euro yatırım yaptığına işaret ediliyor.

Mart 2009 tarihli bir başka diplomatik notta da, erkek ve kızkardeşler arasındaki şiddetli tartışma ve kavgalara dikkat çekiliyor ve Seyfülislam Kaddafi'nin kamuoyunda çok sık görülmesinin kardeşler arasındaki gerginliği tetiklediği belirtiliyor.