Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 24.02.2011 - Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş'nin (Utopya) hisseleri İMKB'de düzenlenen törenle işlem görmeye başladı.

11-14 Şubat 2011 tarihlerinde 3,50 lira baz fiyat ile Borsa I. Piyasada ''UTPYA.BY'' kodu ile satışa çıkan şirket hisse senetlerine 3,85-4,24 lira fiyat aralığından talep gelmiş ve satışı tamamlanmıştı. UTOPYA koduyla ve 3,86 lira baz fiyatla İkincil Ulusal Pazar'da tahtası açılan Utopya için düzenlenen gong törenine IMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Utopya Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Dursun, Utopya Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşegül Dursun Karaca, Nejat Recai Dursun ve sanatçı Erkan Petekkaya katıldı.

İMKB gongunu Zekai Dursun'un damadı Erkan Petekkaya'nın oğlu Cano Petekkaya'nın çaldığı törende konuşan Utopya Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Dursun, 30 yıl önce Zekai Dursun tarafından kurulan aile şirketlerinin ikinci jenerasyonu olarak kurumsallaşmaya son derece inandıklarını ve bu yönde başlattıkları çalışmaların halka arz ile taçlanmış olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. SPK ve İMKB'nin geçen yıl yürüttüğü Halka Arz Seferberliği'nin kendilerine cesaret verdiğini ve yol gösterdiğini belirten Dursun, bu çalışmalarından dolayı her iki kurumun da başkanlarına teşekkür etti. Dursun şunları ifade etti:

''Utopya inşaat sektörünün yanı sıra turizm, otel ve AVM işletmeciliği alanlarında uzmanlaşan başarılı bir şirket. Geçtiğimiz 30 yılda toplam tutarı 500 milyon liraya yaklaşan onlarca konut ve altyapı projesini başarıyla tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu alanlardaki tecrübemizi son yıllarda turizm ve AVM işletmeciliğine de yansıtmaya başladık. Bizim tarafımızdan inşa edilen ve işletilen Alanya'daki Utopİa World Hotel ile turizm alanında önemli bir yol kat ettik. Her yıl yüzde 6,5 seviyelerinde büyüyen turizm sektöründen daha büyük bir pay almak için bu yönde yatırımlarımızı sürdüreceğiz.

Halka arzdan elde edeceğimiz taze kaynağı da öncelikli olarak Utopia World Otel'de yapılacak konferans salonunun finansmanında kullanmayı planlıyoruz. Böylece otelimizin faaliyet süresini 12 aya çıkartmış olacağız. Bununla birlikte Ankara Esenboğa'da gerçekleştirilecek 200 konutluk proje için de start vereceğiz. Ayrıca Kıbrıs/Karpaz'da yapımı planlanan otel yatırımımızda da kullanacağız. Orta vadede ise yine Alanya'da Utopia World 2 ismiyle yeni bir otel yatırımı daha gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.''

Verilen bilgiye göre Utopya, 5 milyon lirası sermaye artırımı, 500 bin lirası ise ortak satışı olmak üzere sermayesinin yüzde 22'sine denk gelen toplam 5,5 milyon lira nominal değerdeki hissesini halka açtı. Halka arz sonrasında Utopya'nın sermayesi 25 milyon liraya çıktı.