Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın en büyük elektronik üreticisi Sony Corp., yüzde 0.7 değerlendi. Satışlarının yarısını denizaşırı ülkelerde gerçekleştiren LCD ekran üreticisi Sharp Corp., Yen'in zayıflaması üzerine yüzde 0.9 oranında prim yaptı. Japonya'nın en büyük enerji araştırmacısı Inpex Corp., petrol fiyatlarının düşmesiyle yüzde 1 geriledi. Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota Motor Corp. ise Credit Suisse'in hisse tavsiyesi üzerine yüzde 1.6 yükseldi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 değerlenmeyle 10,475.68 puana çıktı. Topix Endeksi de yüzde 0.2 kazanç sağladı ve 935.84 puandan işlem gördü.

Hisselerin son günlerdeki düşüşlerini telafi etmeye başladıklarını belirten Tokyo'daki Daiwa Asset Management'ın stratejistlerinden Yoshinori Nagano, petrol ve Yen'deki gerilemenin, piyasaları bir miktar rahatlattığını söyledi.

Bu hafta Nikkei Endeksi yüzde 3.4; Topix ise yüzde 3.9 değer kaybederek, Temmuz'dan bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetti. Petrol fiyatlarının 30 ayın zirvesine çıkması, Borsalardaki kayıpları tetikledi.