Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da bugün açıklanacak olan ve yükselmesi beklenen tüketici fiyatları verilerinin öncesinde Euro, Dolar karşısında 2. kez haftalık kazancına yöneldi. Güney Kore Wonu, petrol fiyatlarının gevşemesiyle değer kazandı. Yeni Zelanda Doları ise Dolar karşısında S&P'nin ülkedeki depremin ekonomiye etki etmeyeceğini söylemesi üzerine yükseldi.

Tokyo'daki Mizuho Trust&Banking Co.2nun stratjeistlerinden Hitoshi Asaoka, AMB'nin ücret enflasyonundan endişelendiğini, bu sebeple faiz artırımını değerlendireceğini söyledi. Asaoka, "Euro'ya böyle alımlar gelmesinin ardındaki sebep bu olabilir" dedi.

Euro, Dolar karşısında 1.3800'dan 1.3827'ye yükseldi. Avrupa'nın ortak para birimi gün içinde 1.3838'e kadar yükselmiş ve 2 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine işaret etmişti. Bu hafta yüzde 1 değer kazanan Euro, Yen karşısında da yüzde 0.2 yükselişle 113.28'den işlem gördü.

Dolar/Yen paritesi ise 81.89'dan 81.93'e yükseldi. Dolar, gün içinde 81.63 yen seviyesine kadar gerileyerek, 4 Şubat'tan bu yana en düşük düzeyini kaydetmişti. ABD Doları, Kanada Doları karşısında da 98.13 cente geriledi ve Mart 2008'den bu yana en düşüğüne işaret etti.

Almanya'da tüketici fiyatlarının Şubat ayında yüzde 2.1 artış kaydetmiş olması bekleniyor.