Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch'in Küresel Piyasa Endeksi'ne göre, fiyatlardaki düşüşle birlikte tahvil faizleri 4. ayında da yükselmeyi sürdürüyor. ABD hazine tahvillerinden Microsoft Corp.'a kadar en yüksek faizli tahvillerde düşüş görülürken, en riskli şirketlerin tahvilleri son 8 yılın en yüksek getirisini sağlıyor.

Atlanta'daki ING Investment Management'ın yatırım yöneticilerinden Michael Hyman, uzun bir süredir ilk kez tahvil piyasalarında düşüş görüldüğünü belirtti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gerilimin yayılmasıyla tahviller ralli yaparken; tahvil fiyatları Ağustos'tan bu yana yüzde 3.54 değer kaybetti. Tahvil fiyatlarındaki düşüşte,  MSCI Dünya Endeksi'nde yer alan hisselerin yüzde 24 değerlenmesi etkili  oldu. Aynı zamanda ABD'de 20 Şubat haftasında ABD'de Tüketici Güveni Nisan 208'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti.

İmalat sanayîndeki büyüme ise genişliyor. Arz Yönetimi Enstitüsü'nün verilerine göre ABD'de sanayi üretim endeksi Ocak ayında 60.8 seviyesinde, Mayıs 2004'ten bu yana en yüksek düzeyine ulaştı. Çin'de de sanayi üretimi 2010'da yüzde 13.5 büyümüştü. Avrupa'daki hizmetler ve sanayi sektörü ise bu ay son 4 yıl içinde en hızlı büyümesini kaydetti.