Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün açıklamada bulunan Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa, Japonya'nın büyüme tahminlerinin kötüye gitmesinin deflasyonu tetiklediğini belirterek, para politikasının deflasyonla mücadeledeki önemine dikkat çekti. 22 Şubat'ta Japonya'nın kredi notunun görünümünü indiren Moody's, ülkedeki siyasi çözümsüzlüğün bütçe açığı konusundaki çabalara da zarar verdiğine dikkat çekmişti.

Bu yıl Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla parasal gevşetmeye gideceğini öngören Hong Kong'taki Morgan Stanley'nin Döviz stratejistlerinden Emma Lawson, bunun da piyasalarda Yen'e satış getireceğini belirtti.

Yen, Dolar karşısında bugün 81.86 seviyesinden işlem gördü. Yen, dün gün içinde Dolar karşısında 81.57'ye kadar yükselmiş ve 4 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini test etmişti. Japon yeni, Euro karşısında ise 113.52'den 113.45'e yükseldi. Yen, bu yıl Dolar karşısında yüzde 0.9; Euro karşısında yüzde 4.3 oranında zayıfladı.

Morgan Stanley, Yen'in Dolar karşısında 93 düzeyine, Euro karşısında ise 115 seviyesine kadar gerileyebileceğini öngörüyor. Bloomberg ekonomistleri ise yıl sonuna kadar Dolar/Yen paritesinin 89; Euro/Yen paritesinin ise 118 yen seviyesini göreceği tahmininde bulundu.