Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kriz kahini Nouriel Roubini, Ortadoğu'daki  halk hareketlerinin diğer ülkelere  sıçraması durumunda petrol fiyatlarının varil başına 140-150 dolara yükselmesi, Avrupa'da çift dipli resesyona yol açacağını söyledi.

Paris'te konuşan Roubini, emtia fiyatlarının artması sonucu yükselen enflasyona dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, emtialardaki artışın bazı ülkelerin bütçe açıklarını negatif yönde etkilediğine işaret etti.

Roubini, tüketici ve işsizlik piyasasında gevşeme, baz enflasyonda bir artışa yöenilik tehlikeleri ortadan kaldırdığını belirtti.

Öte yandan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ülkenin doğusundaki toprakları geri almak için karadan ve havadan başlattığı saldırıdan sonra önemli bir petrol terminaline yakın Brega bölgesine yönelik hava saldırıları petrol fiyatlarını 2,5 yılın en yüksek seviyelerine yükseltti.

Londra piyasalarında Brent tipi ham petrolün varil fiyatı nisan ayı teslimi dün  1,80 dolar yükselişle 117.22 dolara çıktı.

Ancak, uluslararası kamuoyunda Libya'da petrol sevkiyatı için güvenli bölgeler oluşturma söylentileri petrol fiyatlarında 114 dolara doğru gerilemeye yol açtı.