Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nymex cinsi petrolün üç günden bu yana ilk kez düşmesinin etkisiyle, dünyanın en büyük elektrik jeneratörü üreticisi General Electric Co.,Avrupa'da değer kazandı. Yine Avrupa'da dünyanın en büyük ilaç şirketi Pfizer Inc. artış kaydetti. S&P 500'de yer alan Mart vadeli kontratlar yüzde 0.7 değerlenerek 1,315.3 puana yükseldi. ABD Borsaları dün, istihdam verilerinin ekonomiye ilişkin iyimserliği artırmasıyla yüksek seyretmişti.

Dow Jones Endeksi'ndeki vadeliler yüzde 0.6 kazançla 12,120 puana, Nasdaq-100 Endeksi'ndekiler de yüzde 0.6 artışla 2,337.5 puana çıktı.

Verilerin ekonomik toparlanmanın sürdüğüne işaret etmesini beklediklerini söyleyen Paris'teki Raymond James Asset Management International'ın yönetici direktörlerinden Virginie Robert, "piyasanın gözü ekonomiden gelen sinyallerde. Yükseliş görülüyor; ancak durum bazı şirketler için diğerlerinden daha iyi olacak" dedi.

ABD hisselerinin göstergesi Mart 2009'da kaydedilmiş olan 12 yılın en düşük seviyesinden toparlanma kaydederek yüzde 98 yükseldi. Yükselişte, teşvik paketleri ve şirket kazançlarının etkisi büyük oldu. S&P 500'de kote olmuş 466 şirketin yüzde 70'i beklentinin üzerinde kâr açıkladı.