Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Faber-Castell'in 250. yılı kutlamalarında Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'ya özel açıklamalarda bulunan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 2010'un satışlar açısından başarılı bir yıl olduğunu ve önemli bir büyüme kaydedildiğini söyledi.

Özilhan, "100 milyon üzerinde bir ciro elde ettik. Son yıllarda ürünleri ve yerli imalatımız daha yaygınlaşan, çeşitlenen ve kırtasiyenin kollarını da kapsayan bir yapıya ulaştı. Dolayısıyla ciromuz da artıyor.%27'lik bir büyüme elde ettik" diye konuştu.

Faber Castell, Türkiye'yi bölge üssü olarak kullanacak

Faber Castell'in Türkiye'yi bölge üssü olarak kullanmayı planladığını açıklayan Özilhan, "Civar bölgelerde beraber birtakım organizasyonlar planlıyoruz. Çünkü Anadolu Grubu'nun bu bölgelerde tecrübesi var. İki şirketin ortaklığından önemli bir potansiyel çıkar diye düşünüyoruz. Yakın zamanda bu konuda açıklama yapacağız" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı 2011 hedefleriyle ilgili olaraksa, "130 milyon civarı bir bütçemiz var ama ben bu bütçeye rahatlıkla ulaşır ve hatta üzerine çıkarız diye düşünüyorum. Çünkü yine yeni çeşitlerimiz var. Bu sene 19 şehirde fuar yapacağız. Beraber çalıştığımız iş ortaklarımızla orada 1 yıllık bağlantı yapıyoruz ve teslimata başlıyoruz. Dolayısıyla başarılı bir yıl olacağına inanıyorum" diye konuştu.   

Alternatifbank'a ortak arayışında değiliz

Alternatifbank'a ortak arayışı içinde olmadıklarını belirten Özilhan, 50 olan şube sayısını 3 yılda 150 şubeye çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

2011'de 800 milyon dolarlık yatırım planları olduğunu kaydeden Başkan, 2011'deki büyümeye dair ise, "Ocak ve Şubat'ta neredeyse bütün sektörlerde planlarımızı yakaladık. Yaklaşık 6 milyar dolara yakın bir ciro hedefimiz var" açıklamasını yaptı.