Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CENEVRE (A.A) - 03.03.2011 - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), yönetim karşıtı protestoların yapıldığı Libya'dan şu ana kadar tahliye edilen yabancı işçilerin sayısının 200 bine ulaştığını bildirdi.

IOM yetkilileri, Avrupa ülkeleri, ABD ve BM'nin tahliyeler için yaptığı yardım miktarının 30 milyon doları aştığını belirtirken, ülkenin, Libya lideri Muammer Kaddafi karşıtlarının kontrolüne geçen ikinci büyük kenti Bingazi'den 5500 yabancı işçinin daha tahliyesinin bugün başladığını bildirdi.

Yetkililer, şu ana kadar Libya'dan Tunus, Mısır ve Nijerya'ya geçenlerin sayısının 200 bine yaklaştığını söyledi.

Cenevre'deki IOM yetkilileri, bir Afrikalı işçiden edinilen bilgiye göre, 6 bin ila 10 bin yabancı işçi ve aralarında hamile kadınların da bulunduğu ailelerin Humus'ta mahsur kaldığını, bu kişiler arasında Batı Afrikalı, Çinli ve Filipinlilerin bulunduğunu belirtti.



-BM YARDIM GEMİSİ BİNGAZİ'YE YANAŞAMADI-



Öte yandan, Libya'nın doğusundaki Bingazi'ye bin ton un götüren BM'ye ait bir gemi, güvenlik endişeleri yüzünden yükünü boşaltamadan Malta'ya yöneldi.

BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı'ndan yapılan açıklamada, Bingazi'ye gitmekte olan geminin güvenlik sorunu yüzünden yükünü boşaltamadan Malta'ya döndüğü belirtildi.