Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc., Euro için yıllık beklentilerini, petrol fiyatlarındaki artışın Dolara daha çok yansıyacağı gerekçesiyle, 1.42 dolardan 1.45 dolara çıkardı.

Banka, aynı zamanda 1 ve 3 aylık tahminlerini de yükseltti. Nisan ayında Euro/Dolar paritesinin 1.38 doları göreceği tahmininde bulunan Barclays Plc., paritenin Haziran'da 1.35 dolardan işlem görmesini bekliyor. Euro dün, Dolar karşısında 4 ayın zirvesine çıkmıştı.

Barclays'in Döviz stratejistlerinden Aroop Chatterjee, yukarı yönlü revizyona gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği yönündeki beklentileri gösterdi. Chatterjee, jepolitik riskin gevşememesi hâlinde, Dolar üzerindeki riskin daha büyük olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Petrol, 2 hafta önce ilk kez 2008 Eylül'ünden bu yana en yüksek seviyesini kaydederek, 100 doların üzerine çıktı. Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki gerilim, petrolün yüksekten fiyatlanmasına sebep oluyor. Petrol fiyatlarındaki artışın enflasyonu da tetiklemesi üzerine, AMB'nin harekete geçme konusunda Fed'den daha hızlı davranacağı tahmin ediliyor.