Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İran'da muhalefetin önde gelen isimlerinden Mir Hüseyin Musavi'ye ait internet sitesi "Kaleme",  güvenlik güçlerinin başkent Tahran'daki hükümet karşıtı protestoculara müdahale ettiğini duyurdu. Sitede, "göstericileri dağıtmak için inkılap meydanında güvenlik güçlerinde göz yaşartıcı gaz kullanıldı" denildi.

Kuveyt'te ise yüzlerce kişi, başbakanın istifası ve siyasi reform talebiyle gösteri yaptı. Göstericiler,  250 yıldır ülkeyi yöneten El Sabah ailesinin ferdi olan başbakan Şeyh Nasır El Muhammed El Sabah'ın ayrılmasını istediler.

Göstericiler, "halk yolsuzluğun bitmesini istiyor", "git, Nasır git" şeklinde slogan atarken, "yeni bir başbakanla ve yeni bir yaklaşımla, yeni bir hükümet" yazılı büyük bir pankart taşıdılar.

Yemen'de de bir polisin protestoculara açtığı ateş sonucu, 50 kişi yaralandı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, başkent Sana'da polisin açtığı ateşte yaralananlardan üçünün durumu ağır.

Tanıklar, polisin yanı sıra sivil giyimli güvenlik görevlilerinin, insanların, Sana Üniversitesi önünde haftalardır kamp kuran binlerce protestocuya katılmalarını önlemek için ateş açtığını anlattılar.