Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, konut başlangıçları verisinin beklenenden daha fazla düşmesi, üretici fiyatları endeksinin tahminlerin üzerinde çıkması ve Japonya'daki gelişmelerin olumsuz etkisiyle düşük açıldı. Bu hareket sonrası, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, üçüncü gün ard arda aşağı yönde hareket etmiş oldu.

International Business Machines Corp., Sanford C. Bernstein & Co.'nun hissenin notunu düşürmesi sonrası, ABD'nin en büyük şirketlerinde görülen kayıplara öncülük etti. D.R. Horton Inc., konut başlangıçları verisinin ardından % 2.5 değer kaybetti. Apple Inc., JMP Securities LLC'nin hissenin notunu indirmesinin ardından % 2.5 düştü.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 09:40'ta, yüzde 0.5 düşerek 1,275.96 puana indi. Gösterge endeks, Japonya'da görülen son yüzyılın en büyük depremi sonrası görülen artçı şokların getirdiği endişe ile son iki günde düşüş gösterdi. Dow Jones Endeksi, bugün, 76.29 puan ya da yüzde 0.6 düşerek 11,779.13 puana indi.

Boston'daki Columbia Management'ta şef piyasa stratejisti David Joy, Riskler arttı ve bu konuyu akılda tutmak gerek" dedi ve Konut piyasasında süregelen zayıflık endişe veriyor: Bahreyn'deki karmaşaya tepki olarak, petrol fiyatlarında prim oluşacağı yönünde karku var. Japonya'daki nükleer felaketin etkileri konusunda kimse birşey bilmiyor. Bu nedenle bahislerinizi bir anlamda hedge etmek durumundasınız" şeklinde görüş bildirdi.