Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Perakendeciler Federasyonu YKB Selamet Aygün ve Zyman Core Strategy Group GM Azmi Gümüşlüoğlu; Bloomberg HT Araştırma Servisi'nden Gökhan Şen'e yerel perakende zincirlerinin son dönemde kaydettiği başarıları anlattılar.

47 bin çalışanı temsil eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile ABD Başkanı Baracak Obama'ya dek hizmet veren Zyman Core Strategy Group yerel perakendecinin gücünü artırmak için işbirliğine gidiyorlar.

Yerel perakendecinin rekabet gücünün artırılması ile ilgili stratejik yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyleyen Zyman Core Strategy Goup Genel Müdürü Azmi Gümüşoğlu, Yerel Zincirler Buluşuyor 2011 organizasyonunun bu projenin önemli ayaklarından biri olduğunu kaydetti.

Türk perakende sektörünün 2010'un toplam cirosunun 130 milyar TL olduğunu söyleyen Aygün bu rakamın 80 milyar TL'sinin gıda sektörüne ait olduğunu vurgulayarak cironun bir yılda yüzde 16 büyüdüğünü belirtti.

Haliç Kongre Merkezi'nde 27 - 28 nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan Yerel Zinciler Buluşuyor: 2011 organizasyonuna 5000 kişilik katılımcı beklediklerini söyleyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu YKB Selamet Aygün ortak meselelerini perakendeyi her yönüyle ele alarak masaya yatıracaklarını söyledi.

Üyelerin ve tedarikçilerin ihtiyaçlarını doğru saptayabilmek için pekçok çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Gümüşlüoğlu; "Bu çalışmalarda en fazla ihtiyaç duyulan konuların federasyonun liderlik noktası olan 'sürüdürülebilir büyüme' olduğunu gördük. Sürdürülebilir büyüme önemli çünkü bununla beraber özellikle yerel perakendeci esneklik yapısını doğru stratejilerle birleştirerek rekabet gücünü artırarak varolan potansiyelden daha büyük bir pay elde edecek." dedi.