Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Enflasyon ve ekonomideki yavaşlama sinyallerinin Çin Hükümeti'nin sıkılaştırma politikalarını bir miktar erteletebileceğini söyleyen Goldman Sachs Group, yatırımcılara paralarını Çin hisselerine yatırmalarını önerdi.

Goldman Sachs analistlerinden Helen Zhu ve Timothy Moe, Çinli hisselerin tavsiyesini yükseltirken, özellikler ülkedeki bankacılık ve emlak hisselerini tavsiye etti. Analistler Hang Seng Çin Şirketleri Endeksinin 12 aylık tahminini ise 16,500 puanda bıraktı.

Çin Merkez Bankası 2010'un başından bu yana enflasyonu kontrol altına almak için munzam karşılıkları 9 kez, faizleri ise 3 kez artırdı. Çin'de tüketici fiyatları endeksi Şubat ayında yüzde 4.9 oranında artış kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl yüzde 5.3 değerlendi. Endeks ufak bir değişiklik göstererek 2,955.15 puandan işlem gördü.

Son enflasyon ve makro verilerin Çin'in sıkılaştırma politikalarının zarar vermeye başladığına işaret ettiğini söyleyen analistler, "bu da bizi sıkılaştırmalara biraz ara verileceğini düşünmeye itiyor" dedi.

Bu açıklamaların ardından, Goldman Sachs da rakipleri Morgan Stanley ve Deutsche Bank AG'ye katılarak, Çin piyasalarının yükseleceğini düşünenlerden oldu.