Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türkiye'nin yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Öztrak, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaretinde yaptığı açıklamada, CHP olarak her gittikleri yerde sanayi ve ticaret odaları, sendika ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeye, onların sorunlarını dinlemeye, çözümler üretmeye, bu sorunları gündeme getirmeye çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bütün partilerin Türkiye'ye hizmet etme sevdalısı olduğunu belirten Öztrak, ''Hatırlayacaksınız ben 2001 yılında büyük kriz yaşanırken Hazine Müsteşarlığına getirilmiştim. O krizden çıkma çabaları içinde sivil toplum örgütleri, odalar ve sendikalarla işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Çok süratli bir şekilde o krizden çıkabilmiştik. Ben Türkiye'de çeşitli kesimler el ele verdiği zaman, bu ülkenin yapamayacağı hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Her şeyi yapabiliriz, yapıyoruz da ama çok daha iyisini yapabilecek durumdayız'' dedi.

Öztrak, Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi içinde yer aldığını ifade ederek, hedefin Çin gibi dünyanın ilk 5-10 ekonomisi arasına girmek olması gerektiğini kaydetti. Bu konuda Türkiye'nin yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı olduğunu savunan Öztrak, şunları anlattı:

''Bu yeni büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye, sadece başkasının ürettiğini satarak bu işi yapamaz, başkalarının ürettiğini üretimine katarak bu işi götüremez, kendi ürettiğini satması lazım. Türkiye'nin dünyanın üretim üssü olması lazım. Üretim üssü olduktan sonra da o malları pazarlayarak dünyanın en büyük ticaret merkezi olması lazım. Allah bize her şeyi vermiş. Bulunduğumuz yerden 1.5-2 saatlik uçuşlarla dünyadaki en büyük pazarı yakalayabiliyorsunuz, trilyonlarca dolarlık talepleri yakalayabiliyorsunuz. Bunları iyi kullanmamız lazım. Ülkenin iyi yönetilmesi lazım. İyi yönetebilmemiz için de sizlerle işbirliği içinde olmamız lazım.''

KTO Başkanvekili Mustafa Erçalık da Öztrak'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin 6. büyük odası olduklarını ifade eden Erçalık, ''100 meclis üyemiz var. Her partiden ve platformdan meclis üyelerimiz var. Bu açıdan her partiyi aynı ölçüde destekliyoruz'' dedi.

Erçalık, Faik Öztrak'a el dokuması kilim hediye etti.



-KAYSO'YU ZİYARET-



Faik Öztrak, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak'ı da makamında ziyaret etti.

Mustafa Boydak, ziyarette yaptığı konuşmada, CHP'nin Türkiye'nin en köklü ve en kurumsal partilerinden biri olduğunu belirterek, CHP'nin Türkiye'ye her dönem hizmet ettiğini söyledi.

CHP tarafından oluşturulan heyecanın kamuoyu tarafından hissedildiğini dile getiren Başkan Boydak, birlik beraberlik içerisinde bir seçim süreci yaşanması temennisinde bulundu.