Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Endüstriyel satınalmalar ile emtialar 2 yılın zirvesine çıktı. Ekonomik büyümenin sürekliliğinin kanıtı olarak hisseler üst üste 5. gününde de değer kazandı. Avrupa temerrüt riski 3 yılın en düşüğüne geriledi; dolar yen karşısında 23 marttan beri ilk kez zayıfladı.

24 ham maddeyi içeren Standard & Poor’s'un GSCI Endeksi New York saati ile 11.13 a.m.'de yüzde 0.5 değer kazandı. 45 ülkeyi içeren MSCI Tüm Ülke Dünya Endeksi yüzde 0.3 tırmandı; çip üreticilerinin hisselerinin düşmesi ile S & P 500 Endeksi kayıpla kazanç arasında gidip geldi. Yüksek getrili kredi reytingi olan 40 Avrupa şirketinin Markit iTraxx Crossover Endeksindeki kontratları 5 baz puan düşerek 368 puana gerilediler. Dolar; yüzde 0.2 değer kaybederek 83.88 yen oldu.

Afrika'nın en büyük bakır madeninde kontrol sahibi olmak isteyen Minmetals Resources Ltd.; Perth merkezli Equinox Minerals Ltd'e 6.5 milyar dolar teklifte bulundu. Solvay SA; Rhodia SA'yı satın almak için 4.8 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Ham madde üreticileri küresel hisselerin yükselişine öncülük etti. Hisseler ayrıca; ABD işsizlik oranı verilerinin 2 yılın en düşüğü olan yüzde 8.8'e gerilemesi ile de üst üste ikinci gününde de değer kazandı.