Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Diamond Foods, Procter & Gamble şirketinden cips markası Pringles'ı 1,5 milyar dolara satın alıyor.

ABD'li gıda şirketi Diamond Foods'tan yapılan açıklamada, Procter & Gamble şirketiyle yapılan anlaşmaya göre Diamond Foods adı altında yeni bir şirket kurulacağı, Procter & Gamble hissedarlarının bu şirketin yüzde 57'sine, Diamond Foods hissedarlarının ise yüzde 43'üne sahip olacağı belirtildi.

Anlaşmanın ayrıca, Procter & Gamble'a 1,5 milyar dolar ödemeyi ve 850 milyon dolarlık borcu kapsadığı kaydedildi. Diamond Foods hissedarlarının onayını gerektiren anlaşmanın yıl sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Daha önce içecek ve kuruyemiş sektöründeki Folgers, Jif, Crisco Shortening ve Sunny Delight gibi markaları satan Procter & Gamble, Pringles'ı da satarak gıda işinden tamamen çekilmiş oldu.

Kettle Brand ve Emerald gibi cips markalarını da bünyesinde bulunduran Diamond Foods, Pringles'ı satın almada ödenecek miktarın, mevcut hafif yiyecek işinin değerinin üç katını aştığını, bu satın almanın yıllık gelirinin 2,4 milyar dolara yaklaşmasına yardımcı olacağını bildirdi.

Diamond Foods Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Michael J. Mendes yaptığı açıklamada, ''Pringles ikonik, önemli küresel üretim ve tedarik zinciri altyapısıyla milyar dolarlık hafif yiyecek markası'' dedi.

Diamond Foods, Pringles markasının eklenmesinin, bu markanın iki büyük piyasası ABD ve İngiltere'de hafif yiyecek satışlarını iki kattan fazla artırmasını bekliyor.

ABD, Avrupa ve Asya'daki fabrikalarda üretilen ve 40 yılı aşkın bir geçmişi olan Pringles, 140'dan fazla ülkede satılıyor.