Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın teknik analizine göre, ABD'deki 10 yıllık hazine tahvillerinin getiri yüzde 3.75'ten 2 ayın zirvesine işaret edebilir.

8 Nisan'da ABD'nin 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi yüzde 3.61'e yükseldi. Fibonacci dizisine göre bu seviye, 5 Nisan 2010'un yükseği olan yüzde 4'ten 8 Ekim'in en düşük seviyesi olan yüzde 2.33'e kadar olan düşüş eğrisinde yüzde 76.4'lük düzeltmeye karşılık geliyor ve önemli direnç seviyelerinden birini oluşturuyor.

Japonya'nın en büyük finans grubunun yöneticilerinden Kenichi Imai, getirilerin son 5 yılda Nisan-Haziran döneminde zirveye çıkma eğilimi gösterdiğine dikkat çekerek, "bu yıl da yüzde 3.61'deki direnç seviyesini aşarsa, yüzde 3.75'e kadar çıkabilir" dedi.

Bloomberg Tahvil İşlemleri'ne göre 10 yıllık gösterge tahvilin faizi bugün yüzde 3.51'de seyretti. Tahvil faizleri yüzde 3.75 seviyesini ise en son 9 Şubat'ta kaydetmişti.

Imai, Fed yetkililerin parasal sıkılaştırmadan yana olmadıkları göz önünde bulundurulduğunda, tahvil faizlerinin yüzde 4'e kadar yükselebileceğini öngördü.

Kenichi Imai, enflasyon beklentisindeki artış, bu haftaki fiyat raporları ve tahvil ihraçlarının hazine tahvillerinin getirisini yukarı çektiğini söyledi.

ABD'nin 10 yıllık tahvilleri ile enflasyon korumalı hazine tahvillerinin getirisi arasındaki fark 11 Nisan itibariyle yüzde 2.67'ye ulaştı ve Mart 2008'den bu yana en yüksek farka işaret etti.

Bloomberg analistleri ise 10 yıllık tahvil faizinin Eylül sonu itibariyle yüzde 3.75; yıl sonuna kadar ise yüzde 3.90'a ulaşacağını tahmin ediyor.