Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Fed'in ekonominin sağlığına yönelik raporu ve perakende satışlar ve işletme stokları verileri öncesi yukarı yönde hareket etti. Bu hareket sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York Borsası açıldığında, Kasım ayından bu yana gerçekleştirdiği en uzun süreli kayıp dönemine son verebilir.

JPMorgan Chase & Co., çeyrek dönem karının beklenenden iyi çıkmasının ardından, New York'ta erken saatlerdeki işlemlerde yüzde 6.1 değer kazandı. Alcoa Inc., dünkü kayıplarının ardından bugün yukarı yönde hareket etti. Google Inc. ve Microsoft Corp., bir analistin her iki şirketin de ABD online arama piyasasındaki payının arttığını kaydetmesi sonrası değer kazandı.

Haziran vadeli S&P 500 endeks kontratı, New York saati ile 07:02'de, yüzde 0.5 yükselerek 1,314.6 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı yüzde 0.5 yükselişle 12,250 puana çıkarken, Nasdaq-100 kontratı yüzde 0.6 kazançla 2,306.5 puana çıktı.

KBL Richelieu Gestion'un Paris ofisinden Clemence Bounaix, Düşüşlerin ardından soluklanıyoruz" dedi ve "İyi makroekonomik sonuçlar bekliyoruz ve bu durum şirket karlarında yansımasını bulmalı" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri dün, Japonya'nın nükleer kriz seviyesini artırması, petrol fiyatlarındaki düşüş ve Alcoa'nın satışlarının beklenenden kötü çıkması sonrası, dördüncü gün üst üste düşüş gösterdi.