Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de benzin stoklarının 12 senenin en düşük seviyesine inmesinin ardından fiyatlardaki yükselişin 'aşırı' olabileceği spekülasyonuyla petrol New York'ta iki haftanın en düşük seviyesinden işlem gördü.

ABD Enerji Bakanlığı'nın benzin stoklarının geçen hafta 7 milyon varil düşerek 209.7 milyona gerilediğini açıklamasının ardından ham petrol fiyatları dün yüzde 0.8 yükselmişti. Uluslararası Enerji Ajansı, 12 Nisan'da petrol talebinde zayıflama olduğuna dair işaretler olduğunu belirtmişti. Öte yandan IMF, en büyük ham petrol tüketicisi olan ABD'nin büyüme tahminlerini aşağı çekmişti.

Hamburg'daki HSH Nordbank'ta analist olan Sintje Diek, ABD'deki toparlanmanın devam edeceğini ancak bunun daha yavaş olacağını ifade etti.

Mayıs vadeli ham petrolün varili Nymex'te 69 sent gerileyerek 106.42 dolar oldu. Fiyatlar, geçtiğimiz yıla göre yüzde 24 daha yüksek. Mayıs vadeli Brent tipi petrol ise Londra'daki ICE Futures Europe'ta 65 sent gerilemeyle 122.23 dolar/varil oldu. Kontrat, dün 1.96 dolar veya yüzde 1.6 gerileyerek 122.88 dolardan işlem görmüştü. Daha aktif Haziran kontratının varili ise 65 sent gerileyerek 121.68 dolar oldu.